(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Rychlá buchta ze zmrazených jahod
Potřebné ingredience
40 dkg polohrubé mouky,25 dkg mletého cukru,1 dcl oleje,1/2 prdopeče,2 vejce, 1 vanil. cukr,1 kávová lžička sody,velká krabička(cca 0,6 až 0,7 l) zmrazených jahod (já zamražuju omyté pomačkané plody)
Postup přípravy
-jahody necháme rozmrazit
-do mísy nasypeme mouku,cukry,sodu a prdopeč a dobře promícháme
-přidáme olej, vejce a rozmražené jahody a zamícháme
-nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme upéct do mírně rozehřáté trouby
Voní to nádherně už při pečení,buchta je rychle hotová,po vyndání můžeme potřít čoko polevou (viz další můj recept na litý perník) nebo můžeme ozdobit krémovou vlnkou.
-do mísy nasypeme mouku,cukry,sodu a prdopeč a dobře promícháme
-přidáme olej, vejce a rozmražené jahody a zamícháme
-nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme upéct do mírně rozehřáté trouby
Voní to nádherně už při pečení,buchta je rychle hotová,po vyndání můžeme potřít čoko polevou (viz další můj recept na litý perník) nebo můžeme ozdobit krémovou vlnkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lionka
(upraveno)
27. 4. 2009, 16:54
a ještě jsem to zkoušela ze zmrazeného červeného rybízu a taky dobrý
Lionka
(upraveno)
20. 3. 2009, 15:33
a jde i přidat llžíci kakaa
vocilka
(upraveno)
5. 10. 2007, 1:09
Lionko, díky moc za receptík. Pořád jsem dělala klasické s ovocem nahoře a drobenkou, byla jsem líná dělat drobenku, tak jsem zkusila tohle. Mooooc dobré! Navíc se to nedrobí, je to krásně vláčné a vynikající . Poprvé jsem dělala z mražených malin+ostružin, to jsem ještě přidala trošku kakaa, zdálo se mi to na fotce takové bledé, podruhé bez kakaa z čerstvých malin. Obojí super
šulcka
(upraveno)
14. 6. 2007, 11:48
Určitě vyzkouším, ale až dýl teď zpracovávám čerstvé. Ale vypadá moc hezky .
Slav
(upraveno)
12. 6. 2007, 0:06
..chvíli mi to dalo...než jsem pochopila,co je to prdopeč super termín
Lionka
(upraveno)
12. 6. 2007, 0:44
@Slav
ještě existuje prdoper
Ayra
(upraveno)
10. 6. 2007, 8:50
To musím vyzkoušet. Ta voda, co vyteče z rozmražených jahod se má slít, nebo se tam dává taky?
Lionka
(upraveno)
11. 6. 2007, 10:50
@Ayra
i voda,no... ona je to spíše šťáva-všechno,co je z romražených jahod v krabiče
Ayra
(upraveno)
11. 6. 2007, 23:07
@Lionka
Děkuji , pustím se do ní zítra.
Dabo
(upraveno)
9. 6. 2007, 11:53
určitě to vyzkouším,vypadá to dobře